Română (România)Español (Es)English (United Kingdom)French (Fr)
Principalele nevoi sociale

"Vreau sa fiu singur, ca să iubesc oamenii" - George Călinescu


Ne-am concentrat într-o primă fază asupra nevoilor tinerilor talentați sau cu bogat potențial aptitudinal și a copiilor fără copilărie.
Am identificat în acest sens obiective pe termen scurt și obiective de perspectivă, încercând să armonizăm nevoile tinerilor de care ne ocupăm cu capacitatea noastră de întrajutorare astfel încât să putem susține, chiar dacă pentru mai puține persoane la început, un demers cât mai substanțial și care să rezolve cât mai mult problema în cauză.

Nu ni se par edificatoare în acest sens demersurile unor organizații care oferă burse de 1000 de euro tinerilor talentați, pentru că în viziunea noastră aceasta nu poate fi o soluție pentru o problemă socială. În mod asemnănător, simpla susținere a cheltuielilor de școlarizare ale unui copil nu este suficientă în a-l determina să studieze și să devină performant.Pentru persoanele provenind din familii sărace, persoane care se confruntă cu dificultăți de natură materială, socială și medicală, persoane defavorizate și cu handicap, bolnavi cronici sau incurabili ne propunem programe sociale adecvate care să asigure, pe termen mediu și lung, un beneficiu vizibil și de lungă durată în plan social, medical și cultural.

 

 
Nevoi noi şi provocante

"Tinerețea n-are nevoie să fie frumoasă ca să fie divină" - Tudor Arghezi


Intoleranțele alimentare sau alergiile cronice fac subiectul ecologiei clinice și pentru marea majoritate a oamenilor sunt total necunoscute. Testele de intoleranță alimentară contestate la începutul anilor 90’ au fost dezvoltate și standardizate în ultimul deceniu și încep a fi folosite pe scară largă în nutriție și dietetică specială.


Intoxicația cu metale grele a devenit de actualitate, odată cu industrializarea activităților umane. Ea se poate produce prin ingestie, inhalare sau contact direct, principalele surse de intoxicare fiind: cutiile de metal (dozele de suc, conservele), foliile de aluminiu, legumele si fructele tratate chimic. Aluminiul poate provoca Alzheimer, Parkinson și anemie, afectând organele interne. Intoxicația cu metale grele (mercur, plumb, cadmiu, crom) apare atunci când cantitatea din organism a acelui metal depășește o anumită valoare. Intoxicația cu plumb poarta numele de saturnism și se poate căpăta prin ingestie sau prin inhalare.  

 

Teste gravide

- Identificare gravidelor cu risc și întocmirea unui plan de urmărire

- Testarea grupa de sânge ABO, Rh
- Screening anemie, anticorpi anti-D, Ag HBs, HIV, serologie rubella și sifilis
- Screening bacteriurie asimptomatică
- Screening sindrom Down
- Examinare ecografică precoce
- Screening ecografic anomalii structurale fetale
- Măsurarea IMC și TA și examen sumar de urină pentru proteinurie

>Mai mult >>

Cercetare sociologică

Situaţia cazurilor de violență familială în perioada 2004-2007 în Romania

Raportările trimestriale primite de la compartimentele judeţene si prelucrate de angajaţii Agenţiei Naționale de Statistică pentru a obţine date statistice cu privire la cazurile de violenţă în familie şi la decesele înregistrate ca urmare a actelor de violenţă în familie. Astfel, numărul total de cazuri de violenţă în familie înregistrate şi raportate în perioada 2004 – trimestrul III 2007 se ridică la 33.730 cazuri şi 507 decese.

>Mai mult >>